Zobna pasta

Dodaj v košarico

Megasonex® Nano-hidroksiapatitna zobna pasta 100g

Nano-hidroksiapatit je najmanjši gradnik vaših zob. Dodan v zobni pasti pomaga obnoviti sklenino, da postane močna, gladka in sijoča.

Ključna sestavina zobne paste: Nano-hidroksiapatit.

Ostale sestavine: Sorbitol, glicerin, voda, silicijev dioksid, ksilitol, tetranatrijev pirofosfat, natrijev metilkokoiltaurat, silikati, titanijev dioksid, natrijeva karboksimetilceluloza, citronska kislina, natrijev saharin, aroma.

Navodila

Čistite zobe najmanj dvakrat na dan ali kot vam svetuje vaš zobozdravnik. Čeprav proizvod ne vsebuje fluoridov, priporočamo nadzor otrok pri ščetkanju.

Zobna pasta je bila posebej zasnovana za električne in ultrazvočne zobne ščetke, vendar enako dobro deluje tudi pri čiščenju z ročnimi ščetkami. Lastnosti delovanja omogočajo, da zobna pasta ne vsebuje penil, kot naprimer natrijev laurilsulfat in konzervanse kot so parabeni.

Za najboljši učinek priporočamo, da izkoristite prednosti čiščenja z ultrazvokom in uporabite zobno pasto v kombinaciji z MEGASONEX® ultrazvočno zobno ščetko.

Obogatena z nano-hidroksiapatitom

Nano-hidroksiapatit je najmanjši gradnik zob. Dodan v zobni pasti lahko pomaga obnoviti sklenino, da bo ta močna, gladka in sijoča​​.

Zasnovana za električne in ultrazvočne zobne ščetke

To zobno pasto smo razvili namensko za uporabnike električnih zobnih ščetk. Čeprav je optimizirana za električne ščetke, je MEGASONEX® zobna pasta uporabna za vsakogar.

Profesionalna formula

Zobno pasto MEGASONEX® so razvili vrhunski kemiki v naši raziskovalni ustanovi v Kaliforniji, tako da izpolnjuje najstrožje kriterije zobozdravnikov po vsem svetu.  

Zmanjšuje zobne obloge (plak)

Poleg zobnega kamna in kariesa plak povzroča vnetje in krvavenje dlesni.  MEGASONEX® zobna pasta vsebuje posebno sestavino, tetranatrijev pirofosfat, ki preprečuje kopičenje škodljivih bakterij in s tem ovira nastanek plaka.

Pomaga v boju proti kariesu

Nano-hidroksiapatit pomaga varno remineralizirati sklenino in potencialno odpraviti začetni karies (bele lise).

Brez fluoridov

Namesto fluoridov, ki zgolj krepijo sklenino, je v tej zobni pasti nano-hidroksiapatit, ki dejansko remineralizira sklenino. Čeprav je fluorid varen v nizkih koncentracijah, je previsoka koncentracija fluoridov  toksična.

Brez sulfatov

MEGASONEX® zobna pasta izkorišča visoke frekvence delovanja električnih zobnih ščetk, da vam omogoči pričakovano penjenje brez dodatkov kemičnih penil, kot so sulfati (vključno natrijev laurilsulfat), ki dokazano povzročajo afte in ustne razjede.

Brez parabenov in konzervansov

Beljenje

Nano-hidroksiapatit vam pomaga zapolniti vdolbine in razpoke v vaši zobni sklenini, da vaši zobje postanejo močnejši, bolj gladki in sijoči ter tudi na pogled bolj beli.

pH uravnoteženo

Ohranjanje optimalnega pH v ustih je bistvenega pomena za preprečevanje demineralizacije zob ali kopičenja škodljivih kristalov kalcijevega fosfata, kar vodi v nastanek  zobnega kamna. MEGASONEX® formulacija je skrbno uravnotežena za dosego nevtralnega pH.

Nizka abrazivnost

Mnoge belilne zobne paste vsebujejo zelo abrazivne delce, ki zbrusijo zobne obloge in dobesedno stanjšajo plast sklenine, tako zobje postanejo bolj beli, vendar lahko tudi trajno poškodovani. MEGASONEX® formulacija vsebuje skrbno izbrane delce, ki so le toliko abrazivni, da zagotovijo pravi učinek čiščenja.

Blagokus

Ker MEGASONEX® zobna pasta ne vsebuje grenkih sulfatov, ki jih najdemo v ostalih zobnih pastah, je njen okus ravno dovolj močan za osvežujoč občutek in dovolj blag, da ne vpliva na vaše okušanje.

Za občutljive zobe

  MEGASONEX® presega ostale zobne paste za občutljive zobe, ker zamaši kanalčke v zobovini, preko katerih se prenaša signal bolečine.

Odlično zaortodontske aparate in implantate

Osebe z zobnimi aparati in implantati so še posebej podvrženi kariesu, saj ti omogočajo zatikanje hrane in otežujejo ščetkanje, kar so idealna gojišča za kariogene bakterije.

Najsodobnejša tehnologija proizvodnje

Vsaka tuba MEGASONEX® zobne paste je izdelana v strogo čistem, tehnološko naprednem, FDA registriranem obratu v Kaliforniji .

Proti testiranju na živalih

Vsi MEGASONEX® proizvodi so narejeni v podjetju, ki spoštuje najvišje etične standarde in politiko proti  testiranju na živalih.

Strokovnost

MEGASONEX® proizvodi so tako napredni, da jih večinoma prodajamo preko vodilnih zobozdravnikov po vsem svetu.

Znanost o o nano-hidroksiapatitu

Večina zobne sklenine je sestavljena iz trdnega kristala, imenovanega hidroksiapatit. Ko bakterije v zobnih oblogah presnavljajo sladkorje, tvorijo mlečno kislino, ki demineralizira (razgrajuje) kristale, zaradi česar postane sklenina šibkejša ali se celo popolnoma raztopi, kar vodi v karies.

Na srečo vaša slina ponavadi uspe obnoviti ali remineralizirati vašo sklenino s tvorbo le nekaj nanometrov velikih kristalov hidroksiapatita. Če v vaši slini ni dovolj hidroksiapatita ali če kisline v plaku premagajo vaš ​​naravni obrambni mehanizem, se vaša sklenina prične raztapljati, kar vodi v karies.

Običajno zobne paste uporabljajo fluoride za krepitev zobne sklenine in zmanjšanje verjetnosti za nastanek kariesa. Medtem ko so fluoridi koristni v nizkih koncentracijah, na primer  v hrani in pitni vodi, je lahko previsoka koncentracija fluoridov škodljiva in povzroča nenadno ali kronično zastrupitev  (fluorozo).

Predstavljamo vam novo sestavino ... nano-hidroksiapatit. Za razliko od fluoridov nano-hidroksiapatit ne samo pomaga krepiti zobno sklenino, pač pa jo dejansko tudi obnavlja. Nano-hidroksiapatit je nanokristal hidroksiapatita, ki je glavni gradnik zobne sklenine. Nanokristali so ravno prav veliki za vgrajevanje v fisure in razpoke v vaši sklenini – remineralizacijo.

Vaša slina naravno vsebuje nano-hidroksiapatit, ki vas ščiti pred kariesom. MEGASONEX® zobna pasta vam priskrbi  dodaten nano-hidroksiapatit ustrezne velikosti 20-50 nm in pospeši naravni obnovitveni proces. Tako ni ob uporabi MEGASONEX® zobne paste nobene nevarnosti za previsoko koncentracijo s fluoridi in je pasta popolnoma varna tudi za otroke.

Nano-hidroksiapatit lahko pomaga pri začetnem kariesu (belih lisah), ne more pa  pomagati pri napredovalem kariesu. Priporočamo, da vsaj dvakrat letno obiščete vašega zobozdravnika.

Dodaj v košarico