Zobna ščetka

Dodaj v košarico

Megasonex® Ultrazvočna zobna ščetka za vsakodnevno uporabo

Zobna ščetka združuje terapevtski 1,6 MHz ultrazvočni učinek s konvencionalno sonično zobno ščetko.

Poleg tihega in ultranežnega ultrazvočnega valovanja 192.000.000 gibov na minuto lahko izberete še spremljajoče sonične gibe s frekvenco 18.000 ali 9.000 gibi na minuto.

MEGASONEX® uporablja ultrazvočno valovanje, tako majhno in tako hitro, da celo ne čutite, ko se izvaja visokoučinkovito čiščenje. Ultrazvočna tehnologija, ki razbije verižice bakterij, dopušča uporabo zelo majhnih amplitud in ultra-prožnih ščetin, kar uvršča zobno ščetko med najučinkovitejše in hkrati najnežnejše v svojem razredu.

Za najboljši učinek priporočamo, da uporabite zobno ščetko Megasonex v kombinaciji z Megasonex nano-hidroksiapatitno zobno pasto.

Koristi Megasonex ultrazvočne zobne ščetke

  • - Ultrazvok pomaga razbijati verižice bakterij na posamezne koke in tako pomaga  onemogočiti pritrjevanje in obstoj bakterij v biofilmu na površini zoba.
  • - Ultrazvok lahko deluje tudi do 12mm v dlesni, dentalne žepe, kjer običajne ščetke, ustne vode ali nitke ne sežejo.
  • - Ultrazvok lahko pomaga aktivirati pretok krvi v dlesnih zato ima lahko pozitiven učinek pri vnetjih, krvavečih dlesnih, ustnih razjedah, obzobnih žepih, fisurah, tudi trajnih,…
  • - Ultrazvok lahko pomaga odstraniti madeže zaradi kave, čaja, nokotina, vina,…
  • - Z ultrazvokom lahko pomagamo odpraviti mehke obloge in začetni štadij kariesa.
  • - Ultrazvok lahko pomaga delovati antibakterijsko preventivno; lahko pomaga odstranjevati zobne obloge in kamen, da vnetja težje nastajajo
  • Ultrazvok je lahko še posebej učinkovit pri implantih in mostičkih, kjer lahko pomaga ščititi proti bakterijam znotraj tkiva. Ultrazvok frekvence 1,6MHz ne škoduje materialom implanov, mostičkov,…
  • - Ultrazvok je učinkovit tudi pri čiščenju zobnih protez.
  • - Ultrazvok deluje nežno in učinkovitio, premiki ščetin niso več potrebni.
  • - Ultrazvok omogoča uporabo manj ali neabrazivnih zobnih past.

Namen uporabe

Zobna ščetka MEGASONEX® je namenjena vsakodnevni domači uporabi z zobno pasto po vašem izboru, enako kot vaša že obstoječa ročna ali električna zobna ščetka. Še posebej priporočamo uporabo v primeru protetičnih nadomestkov, implantatov,  prevlek in endodontsko zdravljenih zob za zmanjševanje plaka, preprečevanje parodontitisa (ki se pogosto kaže s krvavitvijo in odmikom dlesni), zobnega kamna in kariesa.

Navodilo

Ščetkajte vaše zobe z zobno ščetko Megasonex najmanj dvakrat na dan ali kot vam svetuje vaš zobozdravnik.

Resnično ultrazvok

MEGASONEX® z uporabo enake tehnologije, kot jo uporabljajo napredne medicinske naprave, zagotavlja popolnoma nov občutek čistoče.

Resnično nežno

Močno ali nežno... kaj pa oboje hkrati? MEGASONEX® uporablja ultrazvočno valovanje, tako majhno in tako hitro, da celo ne čutite, ko se izvaja visokoučinkovito čiščenje. Ultrazvočna tehnologija dopušča uporabo zelo majhnih amplitud in ultra-prožnih ščetin, kar uvršča zobno ščetko med najnežnejše v svojem razredu.

Ergonomska oblika

Z 88 grami, enakomerno obtežitvijo in gladkimi konturami je zobna ščetka ustvarjena, da se prilega obliki vaše roke.

Nadzor natančnosti

MEGASONEX® zobna ščetka je natančna znanstvena naprava s kompaktno glavo ščetke, tako da lahko dosežete tudi najbolj težko dostopna mesta v vaših ustih.

Design na vrhunski ravni

Vodilni oblikovalci iz ZDA in Japonske so upoštevali vse podrobnosti in ustvarili vrhunski design.

Potovanja

Dobra oralna higiena  ne sme ostati doma, ko se odpravite na pot. Univerzalni napetostni polnilnik, potovalni etui in kompakten design omogočajo, da gre zobna ščetka z vami, kamorkoli greste.

Strokovnost

MEGASONEX® proizvodi so tako napredni, da jih večinoma prodajamo preko vodilnih zobozdravnikov po vsem svetu.

Visoka kakovost

MEGASONEX® je visokokvaliteten proizvod, narejen, da traja, in z ustrezno garancijo. Kvaliteto čutite dobesedno.

Okolju prijazno

Polnilnik SmartCircuit™ pod lastništvom MEGASONEX® je zasnovan tako, da se izklopi, ko to ni več potrebno, in je skladen z visokimi mednarodnimi okoljskimi standardi.

Etičnost

Izdelava naših proizvodov poteka po najvišjih etičnih standardih in osebno preverjamo način dela naših dobaviteljev, da so zaposleni obravnavani na način, kot bi želeli, da obravnavajo nas.

Kompaktna glava zobne ščetke

Kompaktna glava zobne ščetke je na voljo z dvema vrstama ščetin - mehke in srednje trdote, kot jih priporočajo stomatologi. MEGASONEX® glave ščetk so oblikovane tako, da omogočajo nadzorovano čiščenje tudi najtežje dostopnih področij v ustni votlini. Vsaka ščetina je izdelana iz ultrafinega Dupont Tynex® vlakna (zlati standard v dentalni industriji), ki se nato spolira do popolnosti s pomočjo napredne tehnološke obdelave, ki ostre robove drobnih vlaken zgladi v mehko in zaobljeno konico.

17mm Megakristal™

Lastniško zaščiten sestavni del, vgrajen v vrh zobne ščetke, ki ga v preciznem postopku izdelajo visoko usposobljeni strokovnjaki, ustvari terapevtsko 1.6MHz ultrazvočno frekvenco. Ta kristal je tako dovršen, da pred izvozom potrebuje posebno odobritev ameriške vojske.

Zapiranje na zasuk

Menjavo ščetkine glave izvedemo z enostavnim zasukom. Če dokupite še MEGASONEX® ultrazvočno strgalo za jezik, se vaša zobna ščetka z enim klikom spremeni v visokoučinkovit čistilec jezika.

Izbira hitrosti

Z MEGASONEX® zobno ščetko nadzirate vašo ustno higieno. Poleg tihega in ultranežnega ultrazvočnega valovanja s terapevtsko frekvenco 1.6 MHz, ki ga oddaja vklopljena zobna ščetka,  lahko izberete še spremljajoče sonične gibe. Če pritisnete na gumb enkrat, bo zobna ščetka delovala z 18.000 spremljajočimi soničnimi gibi na minuto, kar je primerljivo z ostalimi soničnimi ščetkami. Če pritisnete na gumb dvakrat, bo ščetka čistila nežneje in bo delovala z  9.000 spremljajočimi soničnimi gibi na minuto. Za povsem nežno čiščenje pritisnite gumb trikrat in ščetka bo ustvarjala le ultrazvočno valovanje brez soničnih gibov.

Indikator ultrazvoka

Ultrazvoka ne morete slišati, zato se,  kadar  ščetka oddaja terapevtsko ultrazvočno valovanje frekvence 1.6 MHz, prižge modra indikatorska lučka.

Indikator baterije

Baterije shranijo energijo za do 2 tedna ščetkanja. Indikatorska lučka utripa rdeče, ko je baterija prazna in sveti belo, ko je baterija do konca napolnjena.

Znanost o ultrazvoku

Ultrazvok je učinkovito orožje proti zobnemu plaku. Nedavna univerzitetna raziskava1  je pokazala, da so bakterijske verižice v zobnem plaku pod vplivom ultrazvoka pri terapevtski frekvenci 1.6 MHz razpadle, kar je onemogočilo tvorjenje plaka.

 Bacteria Chains                     After 

Bakterijske verižice pred                     Bakterijske verižice po          
izpostavljenostjo ultrazvoku¹             izpostavljenosti ultrazvoku¹

Megacrystal™ v lasti podjetja MEGASONEX® deluje pri varni terapevtski frekvenci 1.6MHz, to je 96.000.000 pulzov na minuto z nizko močjo. Podobna frekvenca ultrazvoka se uporablja tudi za pospeševanje celjenja zlomov kosti. Običajne sonične zobne ščetke naredijo 15.000 do 40.000 gibov na minuto (frekvenca 125-333 Hz), kar je 4.800-krat manj gibov od ultrazvočne zobne ščetke. Ultrazvočno tehnologijo, ki jo uporablja MEGASONEX®,  je leta 1993 odobrila FDA (Food and Drug Agency, ameriška Agencija za hrano in zdravila).

V raziskavi na Medicinski in dentalni univerzi Tokyo so verižice kariogenih bakterij Streptococcus mutans, ki so običajne v zobnem plaku, izpostavili ultrazvoku s frekvenco 1.6 MHz. Pri tem so dosegli, da so verižice razpadle ter je bilo onemogočeno pritrjevanje bakterij na površino zaradi sprememb na bakterijskih celičnih membranah. Pri raziskavi so uporabili ultrazvočno zobno ščetko Ultima™, ki ni imela dodatnih soničnih gibov. Raziskava še ni bila ponovljena z zobno ščetko MEGASONEX®, ki je sicer tretja naslednica zobne ščetke Ultima™.

¹Shinada, K, Hashizume, L, Teraoka, K & Kurosaki, N 1999, ‘Effect of ultrasonic toothbrush on Streptococcus mutans’, Japanese Journal of Conservative Dentistry, vol. 42, no. 2, pp. 410-417.

Dodaj v košarico