Hitra navodila za uporabo

Hitra navodila za uporabo MEGASONEX® zobne ščetke

Sledite tem preprostim korakom za povečanje učinkovitosti vašega ščetkanja:

- Zobno ščetko MEGASONEX® je pred prvo uporabo potrebno polniti najmanj 18 ur.

- Ko je  zobna ščetka napolnjena, namestite glavo zobne ščetke na držalo. To storite tako, da obrnete zaklep na vratu zobne ščetke v smeri označene puščice, namestite glavo zobne ščetke na vrhnji del držala do končne pozicije in zaprete zaklep na vratu zobne ščetke v nasprotni smeri označene puščice.

- Zmočite glavo ščetke pod tekočo vodo in dodajte zobno pasto v velikosti graha na sredino glave ščetke. Da zagotovite enakomerno in temeljito umivanje, v mislih razdelite vaša usta na šest področij.

- Namestite glavo zobne ščetke na rob dlesni (nastavek naj bo pod rahlim kotom) in vklopite zobno ščetko. Ročaj ščetke držite z lahkim oprijemom, tako bo čiščenje učinkovitejše.

- Premikajte zobno ščetko nežno in počasi v kratkih pomikih od dlesni proti robu zob ali z majhnimi in krožnimi gibi, tako da ščetine in tekočina prodreta v vsak medzobni prostor. Nežno premikajte ščetko in zajemite vse površine vsakega zoba. V primeru čiščenja zadnjih zob pričnite z lično ploskvijo, nadaljujte z grizno in nato očistite še jezično ploskev. Porabite nekaj sekund  za vsak zob in premaknite zobno ščetko na naslednji zob.

- Po 30 sekundah vas naprava opozori, da se premaknete na naslednje področje v ustni votlini. Nadaljujte s čiščenjem zob v celotnem trajanju 3 minut (30 sekund na vsakem od 6 področij, 3 področja na zgornji čeljusti in 3 področja na spodnji čeljusti). Po 3 minutah se zobna ščetka Megasonex samodejno ustavi. V tem času boste očistili vse zobe na zgornji in spodnji strani. Ne pritiskajte premočno in ne drgnite s silo, naj zobna ščetka opravi delo za vas. Med čiščenjem poskusite ohraniti čimveč tekočine okrog ščetin. Posvetite več časa čiščenju zobnih žepov, kjer se pod robom dlesni kopiči plak.

- Z MEGASONEX® ultrazvočnim strgalom za jezik očistite tudi jezik.

- Posvetujte se s svojim zobozdravnikom za pomoč pri odkrivanju problematičnih območij.

Izbor hitrosti zobne ščetke

- Zobna ščetka MEGASONEX®oddaja ultrazvok (192.000.000 gibov na minuto) vedno, ko je vklopljena, indikatorska lučka nad gumbom za vklop/izklop sveti modro. Vendar pa nekateri želijo manj ali bolj agresivno gibanje ščetin. Z MEGASONEX® zobno ščetko imate 4 možnosti:

-običajna hitrost: ultrazvok v kombinaciji z 18.000 soničnimi gibi na minuto;

-nežna hitrost: ultrazvok v kombinaciji z 9.000 soničnimi gibi na minuto;

-sonično mirovanje: samo ultrazvok (primerno naprimer po operativnih posegih);

-ročno čiščenje: izklopljena zobna ščetka.

- Ko prvič vklopite MEGASONEX® zobno ščetko s pritiskom na gumb "On/Off", se samodejno vklopi ultrazvok v kombinaciji z 18.000 soničnimi gibi na minuto. Če želite izbrati nižjo hitrost, najprej izklopite zobno ščetko in jo ponovno vklopite z dvema zaporednima pritiskoma na "On/Off" gumb za pol sekunde, tako izberete ultrazvok v kombinaciji z 9.000 soničnimi gibi na minuto. Če želite samo ultrazvok brez soničnih premikov, najprej izklopite zobno ščetko in jo nato vklopite s tremi zaporednimi pritiski na "On/Off" gumb; v tem primeru bo svetila samo modra luč za ultrazvočno delovanje, ne bo pa soničnih premikov.

Čas uporabe enega polnjenja baterije

Do 28 tri minutnih čiščenj zob (približno 2 tedna) z enim polnjenjem.

Čiščenje invzdrževanje

- MEGASONEX® zobna ščetka je naprava brez potrebnega vzdrževanja, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za menjavo rezervnih delov (razen glave ščetke). Priporočamo, da vsaj enkrat tedensko  odstranite glavo zobne ščetke in očistite telo zobne ščetke z mokro namiljeno krpo, ostanke mila pa odstranite s čisto vlažno krpo.

- Občasno obrišite polnilnik z mokro krpo, potem ko ste ga izklopili iz električnega omrežja, pri tem ga ne polivajte ali potapljajte v vodo. Polnilnik naj se popolnoma posuši.

- Priporočamo, da po vsakem končanem čiščenju zob glavo ščetke sperete z mrzlo in čisto vodo, otresete odvečno vodo in s čisto brisačo očistite držalo zobne ščetke. Plesen ima rada tople in vlažne pogoje, kot je naprimer površina nedavno uporabljene glave zobne ščetke. Ne dajte plesni priložnosti, da se razvije!

- OPOZORILO: V primeru da zobne ščetke MEGASONEX® ne uporabljate dlje časa poskrbite, da jo napolnite najmanj vsake 4 mesece, sicer se bateriji življenska doba lahko skrajša.

Želimo vam veliko zdravja!

Vaš MEGASONEX® team