Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med električnimi, soničnimi in ultrazvočnimi zobnimi ščetkami?

Glavni princip električnih (do 10.000 vibracij/minuto) in soničnih (od 15.000 do 40.000 vibracij/minuto) zobnih ščetk je, da izrazito povečajo število premikov napram ročnemu ščetkanju (360 gibov/minuto). Višja hitrost gibanja glave ščetk tako pomeni več kontakta z zobno površino in tako boljše čiščenje. Vendar pa povečano število gibov lahko vodi v povečano abrazijo.

Ultrazvočne zobne ščetke pa uporabljajo ultrazvok frekvence 1,6 MHz oziroma 192.000.000 premikov na minuto. Ta terapevtska frekvenca ultrazvoka z učinkom kavitacije razbije verižice bakterij tudi brez fizičnega kontakta ščetin z zobno površino. Ultrazvok tako nežno poskrbi za umazano delo, potrebna je le še nežna odstranitev razgrajene umazanije.

Ali moram pri ščetkanju z ultrazvočno zobno ščetko Megasonex uporabljati zobno pasto Megasonex?

Ne, ultrazvočno zobno ščetko lahko uporabljate s katerokoli zobno pasto.

Vendar je Megasonex nano-hidroksiapatitna zobna pasta odlična izbira za katerokoli zobno ščetko, saj dejansko pomaga pri ponovni izgradnji sklenine, da postane močna, gladka in sijoča.

Zobna pasta tudi ne vsebuje škodljivih penilcev in ojačevalcev svežine, s čimer bi lahko prikrili morebitne težave vaših zob.

Kje lahko kupim nadomestne glave ščetk?

Nadomestne glave ščetk so lahko na voljo pri vašem izbranem zobozdravniku, lahko pa jih naročite tudi preko spletne strani www.megasonex-trgovina.si.

Ali lahko več uporabnikov uporablja eno držalo zobne ščetke?

Megasonex zobno ščetko lahko uporablja več uporabnikov. Potrebno je le zamenjati glavo zobne ščetke z vašo glavo zobne ščetke.

Vendar nikoli ne delite svoje ščetke z drugimi ljudmi - vaša ščetka je le vaša, sicer poberete tudi bakterije drugih ljudi in se okužite. Prav zaradi tega pazite tudi, da se ščetke med seboj ne dotikajo z glavami.

Kako vzdržujem glavo zobne ščetke?

Plesen ima rada tople in vlažne pogoje, kot je naprimer notranjost uporabljene glave zobne ščetke. Ne dajte plesni priložnosti, da se razvije! Po vsaki uporabi dobro sperite glavo zobne ščetke in odstranite sledi zobne paste in otresite vodo z nje.

Kako čistim zobno ščetko Megasonex?

Priporočamo, da vsaj enkrat tedensko odstranite glavo zobne ščetke in očistite telo zobne ščetke z mokro namiljeno krpo, ostanke mila pa odstranite s čisto vlažno krpo.

Občasno obrišite polnilnik z mokro krpo, potem ko ste ga izklopili iz električnega omrežja, pri tem ga ne polivajte ali potapljajte v vodo. Polnilnik naj se popolnoma posuši.

Kako zamenjam nadomestno glavo zobne ščetke?

Odstranitev glave zobne ščetke:Primite sredino ročaja zobne ščetke in obrnite zaklep na vratu ščetke v smeri označene puščice. Nežno iztaknite glavo zobne ščetke.

Namestitev glave zobne ščetke: Obrnite zaklep na vratu zobne ščetke v smeri označene puščice. Namestite glavo zobne ščetke na vrhnji del držala do končne pozicije. Obrnite zaklep na vratu glave v nasprotni smeri označene puščice.

Kako pogosto naj zamenjam glavo zobne ščetke?

Dobra zobna ščetka za zobe mora imeti čvrste ščetine oblikovane tako, da lahko v vsakem trenutku same prilagajajo kontrolo pritiska in smeri ščetkanja.

Po nasvetu zobozdravnikov zamenjajte glavo zobne ščetke po 3. mesecih uporabe in po vsakem prehladu ali bolezni.

Če ščetka postaja podobna grmu jo takoj zavrzite. Obrabljene ščetine lahko poškodujejo dlesni in so lahko vir kariogenih bakterij.

Ali ultrazvok inteferira z drugimi napravami, kot je naprimer srčni spodbujevalnik?

Ker je Ultrazvok premik zraka, povzročen z zelo visoko frekvenco gibanja, ni nobenega razloga pričakovati, da bo ultrazvok oviral električne naprave. Če ste v skrbeh, se posvetujte z zdravnikom ali proizvajalcem vaše naprave.

Ali še vedno potrebujem zobno nitko?

Megasonex ultrazvočna zobna ščetka razbije verižice bakterij, vendar fizično ne odstrani razbitih delcev med zobmi ali pod dlesnimi. Kot pri vseh ščetkah priporočamo uporabo zobne nitke po koncu čiščenja.

Zakaj proizvoda Megasonex ne morem kupiti v trgovini?

Megasonex zobna ščetka je profesionalni izdelek, ki so ga razvili stomatologi v Kaliforniji in na Japonskem. Po vsej verjetnosti vam jo je priporočal vaš osebni zobozdravnik. Ker  ultrazvočna zobna ščetka deluje povsem drugače od običajnih zobnih ščetk, je bolje, da se pred nakupom posvetujete z vašim zobozdravnikom.